הקמת תשתיות אפליקטיביות ל- IOT

IOT

מאת: לאה תרשיש, מנהלת חטיבת תוכנה וטכנולוגיות – RACHIP – IOT

אחת מפריצות הדרך הכי משמעותיות והכי נפוצות בעשור האחרון הוא חיבור הטכנולוגיה למכשירים וחומרות קצה. במילים אחרות ה – IOT. אולם חרף ההתפתחות העצומה ברמת הטכנולוגיה, נראה שאנחנו רק בתחילתו של עידן מורכב ומסועף שבעשור הקרוב ישכלל את עצמו וישלב בתוכו כניסה לתחומים נוספים על הקיימים שילוב של מס’ רב של חומרות קצה והעברת נפחי נתונים גדולים יותר, יצירת דור חדש של פתרונות חכמים בד בבד עם חשיבה אסטרטגית של שינוי לצורך חינוך שוק והצלחת הטמעת המוצרים החדשניים בקרב הצרכנים.

ב RACHIP מימשנו פרויקטים רבים בתחום ה IOT ביניהם פרויקטים כגון: התחברות אפליקציה לחיישנים לצורך זיהוי נזילות וטיפול בהן, התחברות למרכזיות במערכות שליטה ובקרה ו- BI לצורך ניטור השיחות בכל זמן נתון, התחברות למצלמות ושידורים ב REALTIME באמצעות אפליקציות, התחברות לרחפנים בשילוב עם GIS במערכות לאיסוף וניתוח נתונים, התחברות וקינפוג כרטיסים לווייניים במטוסים וכן ליידרים ורדארים במכוניות אוטונומיות. אנו גאים בניסיון המגוון שלנו ומאפשר להקים על בסיס התשתיות שהקמנו פתרונות מותאמים וייחודיים לכל מיזם IOT  חדשני ה מעוניין לחבר בין חומרות קצה לאפליקציות ומערכות WEB.

הנה כמה תשובות לשאלות הנפוצות:

  1. מה השלב הראשון בחיבור חומרת קצה לאפליקציה או למערכת WEB?

ראשית, נדרש להבין ולאפיין באיזה חומרת קצה מדובר ועל איזה מכשיר (כגון: סמארטפון, שרת או מכשיר מחשובי אחר) ומערכת ההפעלה תרוץ התוכנה האפליקטיבית. 

לאחר מכן, נגדיר את תקן התקשורת שבו נשתמש לצורך חיבור, הזדהות והעברת הנתונים בין חומרת הקצה לתוכנה האפליקטיבית. תקן התקשורת יכול להיות תשתית קווית של סיבים אופטיים או תקשורת אלחוטית כמו: BLUETOOTH, WIFI ו 4G (בעתיד באמצעות 5G נבחין בשדרוג משמעותי ביכולת העברת נפחי נתונים גדולים במהירות וביעילות חיבור למס’ רב של חומרות קצה). בחירת תקן תקשורת תבוצע על פי כמות הנתונים שצריכים לעבור, איכות הקליטה ואופן החיבור הראשוני המבוקש.

  1. כיצד מרכיבים את התשתית הטכנולוגית?

הרכבת תשתית בין חומרת קצה לתוכנה האפליקטיבית מחייבת הרכבת קונפיגורציה מותאמת בבחירת טכנולוגיית הקידוד, כתיבת הServices  (API, Web Socket,  SDKועוד..) ובפורמט שיעביר את הנתונים בין החומרה לבין האפליקציה. קונפיגורציה זו תתמוך ותהיה תואמת לצרכי היזם הן מבחינת העברת נתונים באופן דו כיווני, תיזמון ורצף הצגת הנתונים, היקף ה DATA שעובר, הפעולות שיהיה נדרש לבצע בחומרת הקצה באמצעות האפליקציה ותקן תקשורת שבו השתמשנו. 

  1. האם מומלץ לשלב באפליקציה עולמות טכנולוגיים נוספים?

כחלק מחשיבה כוללת לפתרון, תמיד מומלץ לצאת עם טכנולוגיה חדשנית הכוללת אלמנטים מעולמות נוספים כגון: AI, RPA, Machin learning, Voice/Image Recognition ועוד. חשיבה של 360⁰ תוכל למצב את המיזם כפתרון ייחודי וחדשני ותיתן ערך משמעותי לקהל הלקוחות ואף תייצר באז ועניין רב יותר בקרב משקיעים. תמיד מומלץ לשאוף ולהיות בחזית הטכנולוגיה ולהביא לשוק את הדבר הבא. חיבור כלל הטכנולוגיות הקיימות לשימוש יומיומי הוא האתגר הגדול שעומד בפני כל יזם. לעיתים נראה שטכנולוגיות רבות נולדות ומקדימות את זמנן הרבה לפני שמצליחים להבין מה לעשות איתן ואיך לחבר אותן לצרכים אמיתיים בשטח. 

  1. האם המוצר החדשני יצליח?

כחלק מעבודתנו אנחנו נחשפים להרבה מיזמים חדשניים פורצי דרך רבים בעולמות המדיקל, הAutomotive, הביטחוני, חקלאות, צרכנות ועוד… רבים מהרעיונות הטובים כלל אינם מבשילים. חלקם בשל חישוב כלכלי פשוט של היצע וביקוש אשר פוגע בגיוס משקיעים פוטנציאליים למיזמים  וחלקם בשל הצורך בשינוי הרגלי צרכנים וחינוך שוק. אחד האתגרים הגדולים הוא למצוא את הדרך להכניס ולהטמיע פתרונות חדשניים ולכך נדרשת אסטרטגיה ברורה לניהול השינוי עבור הלקוחות והצרכנים. נדרש לבחון היטב את תרחישי השימוש במוצר החדשני כנגד האופן שבו מבצעים את אותן הפעולות באמצעים מתחרים. בחישוב זה נדרש לשכלל את הצורך במוצר החדשני ביחס לתקורה הנדרשת בלימוד השימוש בו וחינוך מחדש של השוק.

לסיכום,

לעיתים עולם ה IOT נראה כעולם המזדחל לחיינו כמעט ללא התרעות רעש וצלצולים. מהר מאוד הופך את השימוש במוצריו כסטנדרט מינימאלי שלא נתפשר על פחות ממנו ולא נזכור איך היו חיינו לפניו. כך למשל הוטמעו בהצלחה פתרונות רבים ומגוונים בעולמות החקלאות, הבטחון והרפואה … לצד פתרונות אלו קיימים פתרונות רבים הנאבקים על מקומם כמו פתרונות רבים לבתים חכמים וצרכנות, פתרונות חדשים בהתהוות כמו עולם ה AUTOMOTIVE ועוד התפתחויות משמעותיות בכל העולמות שצוינו וכמובן פתרונות העתיד שאתם אלו שתקבעו מה הם יהיו.

חברת RACHIP הינה R&D CENTER המספק  שירותי מחקר ופיתוח בתחום התוכנה, החומרה והבדיקות כבר למעלה מ12 שנה. 

לחברה צוות של כ130 אנשי פיתוח בדגש על תעסוקת מהנדסות והנדסאיות מהמגזר החרדי בשני מרכזי פיתוח בבני ברק ובחיפה.

מומחים בעולמות התוכנה והחומרה, מערכות משובצות, פיתוח צ’יפים (כל הflow), מערכות מידע ופיתוח לכל תחומי הווב והמובייל.

על לקוחות החברה נמנות חברות רב לאומיות, חברות ביטחוניות, מדיקל וסטרטאפים מגוונים. 

https://readygroup.co.il

Skip to content